Құстар отбасылары

Паразиттік Джагер (Stercorarius parasiticus) профилі

Pin
Send
Share
Send
Send


Паразиттік яегер, ғылыми атауы, Stercorarius parasiticus теңіз құсы. Скуара тұқымдасының Стеркораридаға тиесілі арктикалық скуа, арктикалық джейгер немесе паразиттік скуа деп те аталады. «Джагер» сөзі немістің Jaeger сөзінен шыққан, ол «аңшы» дегенді білдіреді.

Ағылшынша «Скуа» атауы перғауынның Скигвур есімінен шыққан, мұнда Скайевой құстар колониясымен танымал. Genos атауы латынша Stercorreus және «сиыр тезегі» дегенді білдіреді.

Басқа құстар таратқан тағамдар бір кездері асқабақпен бірге бөлінгенде нәжіс ретінде қарастырылды. Нақты паразиттер латын тілінен шыққан және «паразиттер» дегенді білдіреді.

Сипаттама

Ұзын аяқты иегер мен паразиттік иегердің және үш әріптен тұратын морфтардың болуымен анықтау қиынға соғады.

Қысқартуға арналған паразиттік жақтардың қанаттары 5-7 см (4-5 дюйм), 107 10125 см (42-49 дюйм) және өсіру салмағы 300-650 грамм (0,66-1,43 фунт). Ересек құйрық ағындарының ұзындығы шамамен 7 см (2,8 дюйм).

Жеңіл-морфтарда ересектер қоңыр түсті, көбінесе ақ түсті, тері жамылғысы қара және ақ «жарқылы» бар. Бас пен мойын сары түсті, қара шляпамен, фокустық проекцияға ие.

Қара-морфты ересектердің қара-морфтарында күңгірт қоңыр және орташа қауырсындары ақшыл, төменгі жағы, басы және мойны бар. Барлық өлшемдегі ақ қанат жарқылы бар.

Жасөспірімдерді сәйкестендіру анағұрлым проблемалы болып табылады және паразитті джиггерлерді ұзын аяқтармен байланыстыру қиын. Паразиттік яегер күйдіргіштерден гөрі аз, қанаттары қысқа және ұзын аяқты паразиттік иегерлерге қарағанда аз күйеді, олар әдетте сұр емес, қоңыр реңктермен жылы болады. Алайда, оларда түстердің өзгерістері бірдей кең. Ұшу Falcon-қа ұқсас.

Бұл құс үшін жиі кездесетін үндеу - мұражайдың дыбыссыз сөзі, бұл экспонатта бірнеше рет қайталанады. Олардың дабыл қағуы - аздаған шу.

Асылдандыру

Бұл түр Еуразияда және Солтүстік Американың солтүстігінде пайда болды, популяциясы солтүстік Шотландияның оңтүстігінде болды.

Ол құрғақ тундрада, жоғары жемістерде және ұя салатын аралдарда төрт зәйтүн-қоңыр жұмыртқаларын салады. Асыл тұқымды жерлерде ол шөп шабу мен құдық ноталарынан басқа үнсіз қалады.

Басқа шашлыктар сияқты, ол адамдарға немесе түлкінің ұясына жетеді, бірақ ол ауыр зиян келтіре алмаса да, бұл қорқынышты және азапты тәжірибе. Бұл оңтүстік мұхиттардағы мұхитта қоныс аударатын, тропиктік және қыс.

Британ аралдарында олар Шетланд пен Оркниде, Сыртқы Гебридтерде, Сазерлендте, Кейтнесте және Аргайлдың бірнеше аралында өседі.

Тәрбие

Бұл құс көбейту кезеңінде егеуқұйрықтармен, жәндіктермен, жұмыртқалармен, егеуқұйрықтармен және ұсақ құстармен қоректенеді, бірақ оның рационының көп бөлігі (әсіресе қыста және көші-қон кезінде) ол басқа құстарды (ең алдымен шағалалар мен жер бедерін) балапанмен шығаратын тағаммен жасалады. клептоперизм деп аталатын бірізділік.

Сақтау күйі

2018 жылы, олардың саны 2000 жылдардың басында күрт азайғаннан кейін, Stercorarius parasiticus 2000 жылы ең аз концерннен Исландияда жойылып бара жатқан тізімге енгізілді.

Бейнені қараңыз: Sub-Adult Parasitic Jaeger Stercorarius parasiticus in flight coming out of Cape Cod Bay (Маусым 2021).

Pin
Send
Share
Send
Send