Pin
Send
Share
Send
Send


Сұр күлкі (Garrulax maesi) - Leiothrichidae тұқымдасына жататын құстардың бір түрі. Ол Қытайдың оңтүстігінде, Лаостың қиыр солтүстігінде және Вьетнамда кездеседі. Оның табиғи тіршілік ету ортасы - субтропиктік немесе тропиктік ылғалды ойпатты орман және субтропиктік немесе тропикалық ылғалды таулы орман.

Оның ұзындығы 28-ден 30 см-ге дейін және салмағы 107-ден 118 грамға дейін
Қауырсындары көбінесе сұр түсті, беті қара, құлағында ақ дақтары бар, қанаттары мен құйрығында зәйтүн жапқышы бар

Жәндіктермен қоректеніңіз
Диета туралы ақпарат жоқ.
Әрқашан онға дейін немесе одан да көп жеке адамдар тобында, кейде құс толқындарымен бірге,

Асылдандыру
Қытайда сәуір - мамыр. Басқа ақпарат жоқ.

Каталон: xerraire de Maës
Чех: sojkovec šedý
Датша: Rødhalset Skadedrossel
Неміс тілі: Маешахерлинг, Мэс-Херлинг
Ағылшынша: Сұр күлкі, Сұр күлкі, Сұр күлкі, Май күлетін молда
Испан: Шарлатан-де-Мэс, Тордо Джокосо-де-Мэс
Испан (Испания): Шарлатан-де-Мэс
Фин: harmaakorvatimali
Француз: Garrulaxe de Maës
Итальяндық: Garrulo schiamazzante di Maes, Garrulo sghignazzante grigio
Жапон: хай-иро габи-чō, хайрогабичоу
Жапон: ハ イ イ ロ ガ ビ チ ョ ウ
Жапон (канджи): 灰色 画眉 鳥
Латын: Dryonastes Maesi, Garrulax maesi, Garrulax maesi maesi, Leucodioptron maesi
Литва: Pilkasis garulaksas
Нидерланды: Грицзе Лижстергаай
Норвег тілі: Grålattertrost
Поляк: sójkowiec szary
Пиньин: hè-xiōng zào-méi
Орыс: сұр бұта
Словак: timáliovec popolavý
Швед: Grå fnittertrast
Вьетнамдықтар: Chim Khướư xám, Khướu xám
Қытай: 褐 胸 噪 鹛
Қытай (дәстүрлі): 褐 胸 噪 鶥, 褐 胸 噪 鶥 

Табиғат әлемінің عالم ال ofبيعة арнасының сұр күлкісі

Pin
Send
Share
Send
Send